lauantai 11. kesäkuuta 2016

Työpaikka

Hei !
Ajattelin tulla kertomaan työpaikasta hieman enemmän, koska se oli reissun päätarkoitus. Muutimme siis ensimmäisen viikon jälkeen hotellilta aivan työpaikkamme vieressä sijaitsevaan taloon, jossa asuimme sitten yli 20:nen ranskalaisen kanssa.
Työpaikkamme nimi oli siis Haus Maurinus, jossa asui kehitysvammaisia ihmisiä. Pääasiassa heillä oli Downin syndroomaa. Tehtävämme oli siellä avustaa heitä arjessa ja siinä pärjäämisessä, sekä kuntoutuksessa. Tilanteesta hankalan teki se, että asukkaat eivät puhuneet juurikaan englantia, enkä minä saksaa. Myös kuntoutuksen kannalta oli hankalaa toteuttaa työtä, koska asukkaat olivat todella hyväkuntoisia ja toimivat lähes itsenäisesti, eli eivät tarvinneet ohjausta tai apua juuri missään. Muuten tykkäsin paikasta todella paljon, työntekijät olivat suurimmaksi osaksi todella mukavia ja avuliaita. Asukkaat olivat todella ihania. Pääsimme työpaikamme kanssa myös Phantasialandiin, joka on todella suuri huvipuisto Kölnissä. Phantasialandissa oli monia eri kaupunkeja rakennettu ja niissä olivat laitteet. Vietimme asukkaiden ja muutaman työntekijän kanssa siellö todella mukavan päivän. Kävimme paljon myös kaupassa hoitamassa työpaikan ruokaostoksia, siinä taas huomasi eron suomen hintoihin kun oli isot kärrylliset ruokaa ja rahaa ei mennyt juuri ollenkaan. Viimeisenä työpäivänämme istuimme ulkona syöden jäätelöä ja hedelmiä yhdessä asukkaiden, työntekijöiden ja pomon kanssa. Saimme läksiäislahjatkin, aivan ihanan kortin jossa oli asukkaiden kuvat, huivit ja käsikorut. Teimme myös asukkaille suomalaista ruokaa makaronilaatikkoa ja he tykkäsivät siitä todella paljon, lähes kaikki ottivat lisää! Hieman ehkä oli haikea fiilis kun piti lähteä töistä, vaikka samalla olikin onnellinen kun pääsisi suomeen jossa kaikki ymmärtävät mitä tarkoitat niin helposti.
Kansainvälinen vaihto oli yksi elämäni suurimpia kokemuksia, vaikka en kuntoutusta oppinutkaan halutulla tavalla, mutta sen sijaan opin paljon saksan kulttuurista, omillaan pärjäämistä, toisella kielellä pärjäämistä ja ennen kaikkea arvostamaan omaa kotimaataan ja kotiaan Suomea entistä enemmän, vaikka reissu olikin opettava ja mahtava kokemus oli se myös yksi rankimpia kokemuksia. Kuukausi vieraassa maassa on sellainen asia, jota kannattaa kokeilla jos vaan on halua ja mahdollisuus. Päivääkään en kadu. Enempää asiasta mulla ei oikein ole kirjotettavaa, mutta toivottavasti tästä edes jollekkin on jotain hyötyä jos kansainväliseenvaihtoon on menossa tai ehkä pieni kipinä tulee lähtä.
Mutta kiitos kun jaksoit lukea, tässä oli aika lyhyesti ja pelkistetysti mun reissusta ne pääkohdat !
P.S Kuvia en saa edelleen ladattua, mutta hoidan asian heti kun on mahdollista. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti